Sebzeli Kış Böreği

Sebzeli Kış Böreği
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Kış Böreği için

Malzemeler

  • Hamur için:
  • 6 kahve fincanı un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı toz maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tutam tuz

İç malzemesi:

  • 250 gr yer elması
  • 1 kereviz
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • Yarım limon suyu
  • 250 gr ıspanak
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • karabiber
Sebzeli Kış Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Yer elması, kereviz ve patatesi soyup küp küp doğrayın, yerelması ve kerevizi limonlu suda bekletin.
  2. Sebzeleri tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Ispanağı temizleyip iri iri doğrayın.
  3. Yumurta, yoğurt, kaşar peyniri, sıvıyağ, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın.
  4. Ispanağı kaynar suda bekletip suyunu sıkın. Sebzeleri bir kaba alıp yumurtalı karışımı ekleyerek harmanlayın.
  5. Unu hamur kabına alıp ortasını açın. 2 kaşık sıvıyağ, toz maya, tuz ve yarım bardak ılık suyu ekleyip karıştırın.
  6. Gerekirse biraz daha ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamuru nemli bezle örtüp 5 dakika bekletin.
  7. Hamurdan küçük bir parça koparıp açın. Kalan hamuru da açıp yağlanmış kalıba yayın.
  8. Sebzeli karışımı ilave edip küçük hamuru üzerine kapatın. 200 derece ısıtılmış fırına verin. 10 dakika sonra ısıyı 180 dereceye indirip 10 dakika daha pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo