ZENCEFİLLİ PİLİÇ IZGARA

4 Kişilik
Zencefilli piliç ızgara tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 piliç göğsü
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • Tuz

Domatesli sos için

  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 12 diş sarımsak
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 çorba kaşığı kapari
  • 1 çay kaşığı kekik
Zencefilli piliç ızgara hazırlanışı


Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri.

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Suyunu süzüp ayırın. Soğan suyu, sıvıyağ, karabiber, zencefil ve kırmızı tozbiberi bir kapta iyice karıştırın. Tavuk etlerini ilave edip üzerini folyo ile kapatın. Etleri bu sosta 23 saat dinlendirin.

Domatesli sos için, soğan ve sarımsakları soyun. Soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları kıyın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Domatesleri ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp kapari ve kekiği ilave edin.

Tavuk etlerini ızgarada ya da teflon tavada yağsız olarak pişirin. Servis tabağına alıp domatesli sosu üzerine gezdirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!