TAZE OTLU TAVUK DOLMA

4 Kişilik
Taze otlu tavuk dolma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 tavuk göğüs fileto
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 1/3 demet maydanoz
  • 3~4 dal taze kekik
  • 3~4 dal taze biberiye
  • 250 gr kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 fırın poşeti
Taze otlu tavuk dolma hazırlanışı

Tereyağı ve kaşar peyniri hariç içi için gerekli malzemeleri ince olacak şekilde kıyın. Kaşar peynirini küp şeklinde doğrayın. İçi için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Göğüs filetoları bıçak yardımıyla bir kenarından delip içini cep olacak şekilde açın. Hazırladığınız iç harcı tavuk etinin cep kısmına doldurun. Tavuk etinin dışını 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın. Fırın poşetine tavuk etini yerleştirip poşetin ağzını kapatın. Poşette 1-2 minik delik açıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-40 dakika (kızarıncaya kadar) pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!