TAVUK ROSTO

6 Kişilik
Tavuk rosto tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 parça tavuk göğsü
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1.5 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tavuk rosto hazırlanışı

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Tavuk etlerini mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirin. Yumurta sarıları, galeta unu, tuz, karabiber, köri ve zeytinyağı ekleyip tekrar robotta karıştırıp bir kaseye aktarın.

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve bezelye ile birlikte tavuk etine karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tavuklu karışımı rulo haline getirip tepsiye yerleştirin.

Mısır gevreklerini ezerek kırıntı haline getirin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozları içine karıştırıp rostonun üzerini kaplayın. 190 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika beklettikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:44:42

TARİFLERİNİZ ÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK

guvenli12.10.2016 16:46:11

Bence çok güzel, Görüntüsü bile doymaya yetiyor.

Misafir12.10.2016 16:52:36

Gerçekten denemeye değer.

Misafir12.10.2016 16:52:48

gerçekten güzel görünüyor bugun deniyeceğim :)

Misafir12.10.2016 16:52:49

Bu tavuktan dalyan köfte. Rosto kıymadan olmaz. Tüm tavuğun kemiklerini çıkarıp rulo haline getirilip önce haşlanır sonra fırınlanır.

Misafir12.10.2016 17:13:18

ben denedim misafirlerime yaptım hepsi bayıldılar ben üzerine mısır gevreği yoktu cipsle maydanoz robotla ufalayıp üzerine döktüm çok lezzetliydi elinize sağlık

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!