SOSLU KANAT IZGARA

8 Kişilik
Soslu kanat ızgara tarifi için malzemeler
  • 1 kg tavuk kanat Sos için:1 soğan 1 çorba kaşığı biber salçası Yarım limonun suyu 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 1 tatlı kaşığı kekik Tuz
Soslu kanat ızgara hazırlanışı

Sosu hazırlamak için soğanı soyup piyazlık doğrayın. Büyük bir kabın içine tavuk kanatları alıp üzerine soğan, salça, sıvıyağ, limon suyu ve baharatı ilave edin. Elinizle ovarak etleri karışıma bulayın. En az 2 saat bekletin. 

Mangalı yakın. Tavuk kanatları karışımın içinden alıp ızgaraya dizin. Küllenmiş mangal ateşi üzerine yerleştirip her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:24

bende eğer mangaldaysa kanat 4 diş fırında veya kızartmaysa 2 diş sarımsak 5 çay kasıgı kekik 1 cay kasıgı köri 1 cay kasıgı kimyon 2 cay kasıgı pul biber 2 cay kasıgı karabiber 2,5 yemek kasıgı salca 1,5 yemek kasıgı yogurt veya süt olabilir birazda yağ afiyet olsun ..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!