SEBZE PÜRELİ VE TARHUNLU TAVUK ETİ

4 Kişilik
Sebze püreli ve tarhunlu tavuk eti tarifi için malzemeler
  • 4 kemiği alınmış tavuk budu
  • 2~3 dal taze tarhun
  • 500 gr patates
  • 200 gr brokoli
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 limon
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 50 gr tereyağı
  • 50 ml ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Sebze püreli ve tarhunlu tavuk eti hazırlanışı

Patatesleri soyup ufak doğrayın. Ayçiçeği yağını ısıtın. İnce doğradığınız soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Patatesleri ilave edip tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. Sütü ilave edin. Patatesler sütü çekinceye kadar pişirin. Diğer tarafta küçük doğranmış brokoli ve kırmızıbiberleri ayçiçeği yağında soteleyin. Patateslere ilave edip püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli tavada tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Tavuklara tuz ve karabiber serpip bu yağda kızartın. Tarhunları saplarından ayırıp kıyın ve ayçiçeği yağı, limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın. Püre, tavuk eti ve tarhunlu salata sıralamasıyla üst üste tabağa yerleştirip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!