PORTAKALLI TAVUK

6 Kişilik
Portakallı tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş
  • portakal kabuğu
  • Kırmızı tozbiber
  • 2 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 20 gr tereyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1.5 çay bardağı portakal suyu
  • Yarım çay bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber

Garnitür için

  • 2 kırmızıbiber
  • 2 sarı biber
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Portakallı tavuk hazırlanışı

Susam, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve tozbiberi mutfak robotunda çekin. Tavukları et döveceği ile inceltip üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.

Ayçiçeği yağı ve tereyağını tavada ısıtın. Tavuk etlerini dizip 5-6 dakika pişirip tavadan alın. Susamlı karışımını tavuk suyu ile birlikte tavaya ekleyin. Kaynamaya başlayınca portakal suyunu ve kremayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Tavuk etlerini sosa bulayın.

Havucu yuvarlak doğrayın ve haşlayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Tuz ekleyin. İnce kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın. Hepsini birlikte sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:33

Şu özelliğinizi çok seviyorum. Aşırı ağır yemek türleriniz pek fazla yok. Bu çok hoşumuza gidiyor. Teşekkürler paylaşım için.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!