Köri Soslu Tavuk

Köri Soslu Tavuk
24 Ocak 2024

Akşam yemeğinde farklılık arayanlar için en ideal seçimlerden biri olan Köri soslu tavuk tarifi, hem yapımıyla hem de gerektirdiği malzemeler bakımından oldukça kolay ve pratiktir. Sadece misafire değil kendinize de yapabileceğiniz bu yemekle nefis bir ziyafet çekebilirsiniz. Lokanta lezzetlerini aratmayan bu tarifle sofralarınız şenlensin! Hazırsanız, köri soslu tavuk nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarife geçebiliriz.

Körili tavuk tarifi malzemeleri belirtilen ölçülerde kullanıldığında eşsiz bir lezzetle buluşabilirsiniz. Gün arasında, akşam yemeklerinde ve özel davetlerde tercih edebileceğiniz bu yemeğin yapımı da oldukça kolaydır. Malzemeler de her evde bulunabilecek ürünler olduğundan dolayı aklınıza geldiği an hemen yapabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Köri Soslu Tavuk için

Malzemeler

  • 100 ml sıvı krema (yarım kutu kadar)
  • 1 parça orta boy tavuk göğsü
  • 1 avuç içi kadar arpacık soğan
  • 1 çorba kaşığı parmesan peyniri (arzu etmezseniz kullanmayabilirsiniz)
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri sosu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (toz)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığından az karabiber
Köri Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır

Köri soslu tavuk yapımına başlarken öncelikle eti hazırlamakla başlayın. Tavuğun taze olmasına dikkat etmeniz önerilir. Etinizi jülyen olarak (parmak gibi) doğrayın. Bir kap içerisine koyarak zeytinyağını gezdirin. Kırmızı biber, karabiber ve kekik ilave edip güzelce karıştırın. Üzerini streç film ya da alüminyum folyo ile sarıp birkaç saat dinlendirin. Ancak vaktiniz yoksa bekletmeden yapabilirsiniz. Aynı lezzeti o şekilde de alabilirsiniz. 

Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kızartma tavasını ocakta kızdırın. Az miktarda yağ koyabilirsiniz. Tavuğu hazırlarken koyduğunuz yağ yeterli olur.
  2. Tavukları suyunu salmadan pişirin. Etlerin üst üste olmaması tavsiye edilir. Yağa temas etmeyen etler sulanır. Bu şekilde de tavuklar kuru kalabilir.
  3. Tavukları alt üst olarak çevirip iyice pişirin. Birkaç dakika sonra arpacık soğanlarını ilave edin.
  4. Tavuklar iyice pişip altın rengini aldığı zaman köri sosuyla beraber kremayı ekleyin. Tuzu da ilave etmeyi unutmayın. 2 3 dakika boyunca karıştırarak pişirin.
  5. Son olarak yemeğe hoş bir kıvam vermesi için parmesan ilave edebilirsiniz. Arzu etmezseniz kullanmayabilirsiniz. Sıcağıyla servis edebilirsiniz.
  6. Tarif az kişilik porsiyonlara uygundur. Kalabalık misafirlerde malzeme ölçülerini artırarak aynı lezzeti yakalayabilirsiniz.
  7. Körili tavuk yanına pirinç pilavı ya da patates köftesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  8. Kalori bakımından oldukça düşük olan körili tavuğu rahatlıkla tüketebilirsiniz.

    Daha fazla tarif için, pratik tavuk yemeklerine göz atın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo