Dereotlu Ve Kremalı Tavuk

Dereotlu Ve Kremalı Tavuk
17 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dereotlu Ve Kremalı Tavuk için

Malzemeler

  • 500 g tavuk kalça eti
  • 10 adet mantar (İkiye kesilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu (Kıyılmış)
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • Tuz
Dereotlu Ve Kremalı Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etlerini ceviz büyüklüğünde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavada, sürekli karıştırarak kavurun. Mantarları ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Tavuk eti pişince tuzunu ve kimyonunu ilave edip birkaç kez çevirin.
  3. Ayrı bir kapta kremanın içine kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.
  4. Pişen tavuk etini ocaktan almadan 3 dakika önce kremasını ilave edin. 3 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo