ÇITIR TAVUK

6 Kişilik
Çıtır tavuk tarifi için malzemeler
  • 1 bütün tavuk
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Su
Çıtır tavuk hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Tavuğu 12 parçaya ayırın. Geniş bir kaba su ve bir miktar tuz döküp karıştırın. Tavuk parçalarını kaba aktarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. (su tavukların üzerini geçecek kadar olmalı.)

Derin bir kabın içine yoğurt ve ayran kıvamını alacak kadar su ilave ederek karıştırın. Derin ve uzunca bir kabın içinde un, hafif ezilmiş mısır gevreği, tuz ve baharatları karıştırın.

Kızartma tenceresinde bol miktarda ayçiçeği yağını ısıtın. Dinlendirdiğiniz tavuk etlerini önce ayrana daha sonra unlu karışıma buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.

Tavuk eti ne kadar uzun süre marine olursa o kadar lezzetli olur. Ancak hiç zamanınız yok ise 30 dakika da dinlendirebilirsiniz. Kızartırken yüksek ateş olmamasına özen gösterin. Aksi taktirde etin dışı hemen pişecek içi çiğ kalacaktır. Düşük ısı olursa da yağı emecektir. Önce orta ateşte daha sonra pişme işlemi yarıya gelince orta ateşin biraz üzerinde kızartın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!