Pita Arasında Humuslu Köfte

Pita Arasında Humuslu Köfte
02 Kasım 2022

Hindu yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan pita, yumuşak bir ekmek çeşididir. Lübnan, Arap ve Suriye'de sık sık tüketilen pita ekmeği, ülkemizde en çok dönercilerde kullanılır. Ana vatanı Orta Doğu olan pita, yemeklerin yanında servis edilir. Tarifte ihtiyaç duyacağınız ev yapımı humus tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Malzemeleriniz hazırsa, pita arasında humuslu köfte tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Pita Arasında Humuslu Köfte Kaç Kaloridir?

  • Bir adet pita ekmeği 165, bir porsiyon köfte 200, bir porsiyon humus ise yaklaşık 160 kaloridir. Pita arasında humuslu köfte ise ortalama 300 kaloridir.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pita Arasında Humuslu Köfte için

Malzemeler

KÖFTE HARCI İÇİN

  • 500 g kıyma (Tercihen orta yağlı dana eti)
  • 1 adet çok ince doğranmış soğan 
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası 
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı un 
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz kimyon
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 
  • 2-3 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz, karabiber

KIZARTMAK İÇİN

  • Sıvı yağ 

PİTA HAMURU İÇİN

  • 5 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya 
  • 2,5-3 çay bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker   

AYRICA

  • 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz 
  • 1 su bardağı humus 
  • 1 adet kırmızı soğan (Ay şeklinde doğranmış)
Pita Arasında Humuslu Köfte

Nasıl Yapılır



Püf Noktası
  • Köfte harcında kullanacağınız kıymayı iki kez çektirin.
  • Harcı hazırladıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Böylece malzemeler daha iyi karışacaktır.
  • Tarifte kullanacağınız soğanları doğramak yerine rendeleyebilirsiniz. Bu sayede aroması daha kolay yayılacaktır.
  • Hazırladığınız köfteleri yapışmaz tavada pişirin. Fazla yağ kullanmamaya özen gösterin.
  • Köftelerin yağını süzmek için, pişirme işleminden sonra kağıt havlu üzerinde bekletin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo