NAR EKŞİLİ SOSLU BULGUR KÖFTESİ

6 Kişilik
Nar ekşili soslu bulgur köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber

Nar ekşili sos için

  • 1 su bardağı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Nar ekşili soslu bulgur köftesi hazırlanışı

Derin bir kabın içine ince bulguru alın. Üzerine yarım su bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatın. Bulgurlar şişip yumuşadıktan sonra üzerine unu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 10 dakika sonra irmik, soğan, sarımsak ve salçayı ilave edip iyice yoğurun. Sırayla yumurta, limon suyu ve baharatları ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Elinizle misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tencereye yeteri kadar su alıp kaynamaya bırakın. Kaynayan suya köfteleri ilave edip pişirin. Köfteler suyun üzerine çıkınca kevgir yardımıyla tencereden çıkarıp servis tabağına alın. Sos için bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun ve tencereden çıkarın. Üzerine domates püresini ilave edip 1-2 dakika pişirin. Nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyip 2 dakika daha pişirdikten sonra hazırladığınız köfteleri tencereye alın. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!