Kremalı Ve Körili Köfte

Kremalı Ve Körili Köfte
01 Kasım 2022

Hint mutfağının en sevilen baharatları arasında yer alan köri, et ve makarna yemeklerinde sık sık kullanılır. Mide sağlığını destekleyen bu besin, özellikle ülser ve reflü gibi hastalıkların giderilmesinde etkili rol oynar. Bilimsel araştırmalara göre körinin bazı kanser türlerine karşı güçlü bir savunucu olduğu ortaya çıkmıştır. Malzemeleriniz hazırsa, farklı aromatik tadıyla kremalı ve körili köfte tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kremalı ve Körili Köfte Kaç Kaloridir?

  • Kremalı ve körili köftenin porsiyonu 170, basmati pilav ise yaklaşık 365 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar halinde tüketmesi önerilir.

Dilerseniz, köfte tariflerine göz atarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Ortalama 25 dakika da hazırlayabileceğiniz klasik köfte tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kremalı Ve Körili Köfte için

Malzemeler

KÖFTE İÇİN

  • 500 g kıyma 
  • 2 çay bardağı galeta unu 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 adet orta boy rendelenmiş soğan 
  • Tuz, karabiber, kimyon  

KIZARTMAK İÇİN

  • Sıvı yağ

KREMALI SOSU İÇİN 

  • 200 ml krema 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal 
  • 1 tatlı kaşığı köri 
  • 1 çay kaşığı ince kıyılmış taze zencefil
  • Tuz
  • 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 4-5 dal ince kıyılmış dereotu

BASMATİ PİLAVI İÇİN 

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 1,5 su bardağı sıcak su 
  • Tuz
Kremalı Ve Körili Köfte

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Basmati pilav yerine, klasik pirinç pilavı ile sunum hazırlayabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Köfte harcını hazırlarken galeta unu yerine bayat ufalanmış ekmek de kullanabilirsiniz.
  • Köfteyi elinizle yoğurmaya özen gösterin. Bu sayede malzemeler daha rahat özdeşleşecektir.
  • Kıymanın miktarı tariftekinden fazlaysa, yumurta sarısı ilave edebilirsiniz.
  • Vaktiniz varsa harcı 15 dakika dinlendirin. Ardından tekrar yoğurup şekil verebilirsiniz.
  • Köfte harcını pişirirken yapışmaz tava kullanın.
  • Kızarttığınız köfteleri kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo