Hardal Soslu İsveç Köfte

Hardal Soslu İsveç Köfte
05 Aralık 2022

Protein bakımından zengin olan isveç köfte, İsveç mutfağının özgün yemeklerindendir. Genellikle köfteler misket şeklinde hazırlanır. Dünyanın birçok yerinde tüketilen bu besin, kekreyemiş reçeli, worcestershire sosu veya özel soslarla birlikte servis edilir. Bazı ülkelerde 'köttbullar köftesi' olarak bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızın gözdesi olacak hardal soslu geleneksel isveç köfte tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Hardal Soslu İsveç Köfte Kaç Kaloridir?

  • Hardal soslu isveç köftenin bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Ana yemeklerde sunabileceğiniz pratik köfte tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız evde hamburger köftesi yapımına göz atmayı unutmayın. Ayrıca alternatif İsveç Köftesi tarifimizi de inceleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Hardal Soslu İsveç Köfte için

Malzemeler

  • 500 g orta yağlı kıyma,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş),
  • 4-5 dal maydanoz (İnce doğranmış),
  • 2 yemek kaşığı dolusu galeta unu,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (Köfteleri kızartmak için),
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Köfteleri kızartmak için),
  • Tuz,
  • Kimyon,
  • Karabiber,

Sosu İçin:

  • 50 g tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 200 ml krema,
  • 1 su bardağı et suyu,
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı,
  • 4-5 dal maydanoz (İri doğranmış),
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sos,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Hardal Soslu İsveç Köfte

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Hardal soslu isveç köftesini, pirinç pilavı veya patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız köftenin orta yağlı olmasına özen gösterin. Donmuş kıyma kullanacaksanız, 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Galeta unu yerine ufalanmış bayat ekmek kırıntıları da kullanabilirsiniz.
  • Köfte harcını hazırladıktan sonra üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Daha sonra birkaç kez yoğurup şekil verin.
  • Şekil vermeden önce avuç içinizi ıslatın. Böylece harcın elinize yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Köfteleri pişirirken tarifteki ölçülere dikkat edin. Fazla yağ kullanmak köftelerin kurumasına neden olacaktır.
  • Pişirme işleminin ardından köfteleri kağıt havluda bekleterek yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo