Ekşili Tavuk Köftesi

Ekşili Tavuk Köftesi
26 Ocak 2024

Tavuk eti, et çeşitleri arasında en fazla tüketilen besindir. Protein ve demir içermesiyle bilinen bu besin, düşük kalorilidir. Hazırsanız, ekşili tavuk köftesi nasıl yapılır hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ekşili Tavuk Köftesi için

Malzemeler

  • 400 gr tavuk kıyması
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 litre tavuk suyu (5 su bardağı)
  • 1 limonun suyu
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Ekşili Tavuk Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Geniş bir kapta tavuk kıyması, soğan, maydanoz, galeta unu, 1 yumurta, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp yoğurun.
  2. Köfte harcından küçük parçalar alıp fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  3. Bir tencerede tavuk suyunu kaynatın. Köfteleri ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin.
  4. Limon suyunu yumurta ile çırpın. Haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi azar azar tencereye ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
  5. Sıvıyağı küçük bir tavaya alıp kırmızı tozbiberi kızdırın. Ekşili köfteleri suyu ile birlikte servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Gaziantep'in yöresel yemekleri arasında yer alan ekşili köfte tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo