BRÜKSEL LAHANALI KÖFTE

4 Kişilik
Brüksel lahanalı köfte tarifi için malzemeler
  • 400 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 200 gr brüksel lahanası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı su
  • Kuru kekik
Brüksel lahanalı köfte hazırlanışı

Brüksel lahanası satın alırken, en yeşil ve sert yapraklılarını tercih edin. Brüksel lahanasının dış kabuklarını soyup kaynayan suda 2 dakika pişirin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra 20 dakika derin dondurucuda bekletin.

Bir kasede kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan, yumurta, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Brüksel lahanalarını derin dondurucudan çıkartın. Kıymadan parçalar kopartıp lahananın etrafını saracak şekilde kapatın ve yağlanmış bir fırın kabına dizin.

Bir kasede salçaları, zeytinyağını, suyu ve kekiği karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 190 dereceye ayarlamış fırında yaklaşık 1 saat ya da köfteler tamamen pişinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!