Anne Köftesi Ve Patates Kızartması

Anne Köftesi Ve Patates Kızartması
02 Ocak 2021

Çocukların en sevdiği yemekler arasında yer alan anne köftesi, patates kızartması ile muhteşem bir uyum içindedir. Türk mutfağının klasik tarifleri arasında yer alan anne köftesi; kıyma, soğan ve baharatlar ile hazırlanır. Ege'nin özel yemekleri arasında yer alan İzmir köfte tarifi gibi diğer pratik köfte tarifleri de göz atmayı unutmayın. Malzemeleriniz hazırsa, nefis ikili olarak bilinen anne köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Anne Köftesi Ve Patates Kızartması için

Malzemeler

KÖFTE İÇİN

  • 500 g orta yağlı dana kıyma (Tercihen döş kısmı) 
  • 1 adet rendelenmiş soğan 
  • 2 dal ince kıyılmış taze nane 
  • 2 dal ince kıyılmış maydanoz 
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • Tuz, kimyon, karabiber 

KIZARTMAK İÇİN

  • Sıvı yağ 

PATATES KIZARTMASI İÇİN

  • 2 adet büyük boy patates (Veya taze mini patates)
  • Sıvı yağ
Anne Köftesi Ve Patates Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. Köfte için, tüm malzemeyi bir kapta iyice yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp, buzdolabında en az 2 saat en fazla 1 gün kadar bekletin.
  2. Patates kızartması için kabuğunu soyduğunuz patatesleri ince elma dilimleri şeklinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın.  
  3. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda şekillendirin.
  4. Köfteleri kızgın yağda kızartıp, fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine aktarın. Köfteyi kızarmış patatesle birlikte servis yapın.
  5. Dilerseniz, köfteleri domates sosu ile tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Anne Köftesi ve Patates Kızartmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Köfte harcını hazırlarken bayat ekmek ya da galeta unu ekleyebilirsiniz. Böylece kıvamı daha iyi olacaktır.
  2. Hazırladığınız harcı streçleyip 10 dakika dinlendirin. Ardından avuç içinizi ıslatarak köftelere şekil verebilirsiniz.
  3. Köftelerin çok yağlı olmasını önlemek için, fırında pişirebilirsiniz.
  4. Patatesleri kızartmadan önce tuz ve nane ile harmanlayın. Böylece dışı çıtır çıtır olacaktır.

1 Porsiyon Anne Köftesi ve Patates Kızartması Kaç Kaloridir?

  1. Anne köftesinin bir porsiyonu 170, patates kızartmasının porsiyonu ise yaklaşık 310 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo