KIYMALI KARNABAHAR

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Kıymalı karnabahar tarifi için malzemeler
  • 1 orta boy karnabahar 200 gr kıyma 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı domates salçası 4-5 diş sarımsak 2 soğan 1 su bardağı sıcak su Tuz
  • karabiber
Kıymalı karnabahar hazırlanışı

Soğanları kıyın, sarımsakları ezin. Margarini tavada eritip soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip ateşten alın. 
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın. Yıkayıp süzün ve uç kısımları altta kalacak şekilde tencereye yerleştirin. Domates salçasını 1 bardak sıcak su ile sulandırın. Karnabaharların üzerine gezdirerek dökün. Kıymalı karışımı karnabaharların üzerine yayın. Kapağı kapalı olarak orta ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
SAĞLIK DEPOSU KARNABAHAR!
İnce kıyılmış maydanoz ekleyerek hem lezzetini hem de besin değerini artırabilirsiniz.
Fosfat, potasyum ve kanserin düşmanı karotenoid maddesini içeren karnabahar, sinirleri yatıştırır, beyin hücrelerini yeniler ve ülsere iyi gelir.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!