GÜVEÇTE TÜRLÜ

4 Kişilik
Güveçte türlü tarifi için malzemeler
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 3 soğan
  • 2 patlıcan
  • 500 gr taze fasulye
  • 3 kabak
  • 3 domates
  • 3 patates
  • 4~5 sivribiber
  • 50 gr margarin
  • 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 6 tane karabiber
Güveçte türlü hazırlanışı

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip doğrayın. Patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın, kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Biberleri temizleyip doğrayın.
Kabakları, patatesleri ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.

Derin bir güvecin tabanını 1 tatlı kaşığı sıvıyağla yağlayın ve etleri yayın. Üzerlerine sırasıyla patates, fasulye, patlıcan, biber, kabak, soğan ve domatesleri ilave edin.

Ayrı bir tavada margarini eritip biber salçası ve toz kırmızıbiberi kavurun. Sebzelerinüzerine gezdirerek dökün. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Güvecin kapağı kapalı olacak şekilde fırına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Fırından alıp dinlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:46:58

Türlü yemeklerinin hertürlüsünü severim. Teşekkürler.

Misafir12.10.2016 17:04:36

hadi bakalım deneyip görelim.inş.güzel olur.

Misafir12.10.2016 17:07:38

160 derece ve 2 saat pişirme yeterli olmadı.270derecede bile enaz 3saat gerekti.evdeki fırın yerine ocakta yada ekmek fırınında odunateşinde yapmak bence enuygunu.

Misafir12.10.2016 17:11:44

Etleri önceden başka yerde suyunu çekene kadar pişirirseniz daha güzel oluyor bir de güveci boşken kuyruk yağı ile yaylayın daha lezzetli oluyor afiyet olsun

Misafir12.10.2016 17:34:08

Boyle sebzeli. Cigden koymak . Cok Guzel Oluyor guvec tenceresin . Malzemeler . Yerlestirmede . Once. Guveci. Firind . Iyice isitma . Bence. Iyi. Fikir. . .

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!