GÜVEÇTE KÖFTE

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Güveçte köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 10 pazı yaprağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • Tuz
  • kimyon
  • karabiber
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı galeta unu

Sos için

  • 3 rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası3

4 dilimlenmiş mantar

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 50 gr dilpeyniri
Güveçte köfte hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Köfte için, ekmek içlerini ıslatıp ufalayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı temizleyip rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, karbonat, galeta unu, soğan, maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın. Tavada yağsız olarak her iki tarafını hafifçe kızartın. Ilınmaya bırakın.

Sos için, zeytinyağını tavada ısıtıp mantarları kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve 1 çorba kaşığı sıcak suda sulandırılmış biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Pazı yapraklarını bir tutam tuz ilave edilmiş kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Süzüp tezgahın üzerine yayın. Pazı yaprakları nın damarlı kısmlarını ayırıp köfteleri saracak büyüklükte yapraklar elde edin. Köfteleri bu yapraklara sarın. Güveçlere domatesli sosu dökün. Üzerine köfteleri yerleştirin. En üste dilpeynirini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:47:00

Et peynirle karıştığı zaman ayrı lezzet oluyor. Çok sağolun

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!