FIRINDA PİRZOLA

4 Kişilik
Fırında pirzola tarifi için malzemeler
  • 7 kalem bütün dana pirzola
  • 1 çay bardağı hardal
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Fırında pirzola hazırlanışı

Pirzolayı buzdolabından çıkarın. Her tarafını tuz ile tatlandırın.

İyice kızdırılmış teflon tavada pirzolayı 10 dakika kızartıp ocaktan alın. Pirzolanın her tarafına bolca hardal sürün. Üzerine ufalanmış taze biberiye ve taze çekilmiş karabiber serpiştirin.

Soğanları halka dilimleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsine soğan halkalarını yerleştirin. Pirzolaları üzerine alın. 130 dereceye ayarlı fırında 1.5 saat pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.


Pirzolayı kızartacağınız teflon tavanın çok sıcak olmasına özen gösterin. Böylelikle etin yüzei pişip, suyu içinde kalır.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:18:36

böyle tarif olmaz.pirzola tarifi şudur : saglam bir mangal alınır,kömürler iyice kor haline gelesiye yakılır,marine edilmiş pirzolalar ızgaraya dizilir,iki tarafı kızaracak(ama yanmayacak çünkü pirzola tez kurur tadı kaçabilir)şekilde nar gibi pişirilir.kola ya da ayranla(ayrana çöreotu katmak ve bilhassa süzme yogurttan yapmak ayrı bir lezzet verir) servis yapılır..! (tabii şaka benimkisi,ben sonuçta mangalı daha cok sevdiğim için yazdım bunu,yoksa yukardaki tarifte gercekten cok güzel)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!