ETLİ BAKLA

6 Kişilik
Etli Bakla tarifi için malzemeler
  • 1 kg taze bakla
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 domates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • Bir çay bardağı ince kıyılmış dereotu
Etli Bakla hazırlanışı

Baklaların uç kısımlarını temizleyin. Bir kaseye su doldurup un ve limon suyu ekleyip karıştırın. Baklaları bu suda bekletin.

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Etleri ilave edip 3 dakika kavurun. Son olarak baklayı ve sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve dereotunu ekleyip sıcak servis yapın.

Bakla
Baklagillere adını veren bu sebze, zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içeriyor. Demir ve kalsiyum mineralleri açısından zengin olan baklada A, C, B ve B2 vitaminleri bulunuyor. Yemeklik olarak kullanılan baklanını sakız baklası, sultani bakla, ve Bayrampaşa gibi çeşitleri mevcut. Bakla hazmı kolaylaştırır, böbreklere çok faydalıdır ve içeridği insülinle kan şekerini düzene sokar.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:50:52

Ağız tadım farklı. Sizin sitenizde çok farklı ve güzel yemek tarifleri var. Teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!