Çerkez Pirzolası

Çerkez Pirzolası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çerkez Pirzolası için

Malzemeler

  • 8 parça kuzu pirzola
  • 2 çırpılmış yumurta
  • 10 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • 4 orta boy patates
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Çerkez Pirzolası

Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Ezerek püre haline getirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Pirzolaları 10 dakika, 1 su bardağı suda haşlayın. Önceden hazırladığınız püre ile hepsini tek tek kaplayın. Püre ile kapladığınız pirzolaları önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak tavada kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın. Servis yapın.

 

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo