AYVALI KEBAP

4 Kişilik
Ayvalı kebap tarifi için malzemeler
  • 8 koyun pirzolası (veya dana pirzola) 2 ayva 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 3 domates 1 çorba kaşığı küp doğranmış sarı dolmalık biber 2 soğan 4 dal maydanoz Tuz
  • kimyon
  • karabiber 1 çay fincanı sıcak su 1 limonun suyu
Ayvalı kebap hazırlanışı

Etleri tuz, karabiber ve kimyona bulayın. Ayvaları soyup elma gibi dilimleyin. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın.

Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip iki taraflı kızartın. Domates ve sarı biberleri ekleyip 5 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayana kadar pişirin. Ayvaları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!