AYVALI ET YEMEĞİ

4 Kişilik
Ayvalı et yemeği tarifi için malzemeler
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 200 gr arpacık soğanı
  • 1 ayva
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Ayvalı et yemeği hazırlanışı

Soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında 2 dakika kavurun. Etleri ilave edip 2 dakika pişirin. Tarçın, tereyağı ve sıcak suyu ekleyerek 15 dakika pişirin.

Ayvanın kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve yemeğe ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Yemeği servis tabağına alıp üzerini taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:21

Süpersiniz Ellerinize ve emeğinize sağlık arkadaşlar.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!