ABANT KEBABI

4 Kişilik
Abant kebabı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 200gr yağsız kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 5 kültür mantarı
  • 2 çarliston biber
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Abant kebabı hazırlanışı

Bu özel kebabı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesip içlerini oyarak çıkartın. Tuz ile ovarak 10 dakika bekletin. Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın.

Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kadar kavurun. Salça ekleyin. Et, doğranmış biber, mantar ve domatesleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilave edin.

Karışımı patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:08:00

ben nasil yapildigini halen anlamadim patlicanlari kizartip harci ne yapacaz anlayamadim

Misafir12.10.2016 17:08:30

tarifi anlamaman için biraz geri olmalı insan gayet te açık..

Misafir12.10.2016 17:08:37

deniyecem nefıs bir tarıf

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!