Fırın Ağzı

Fırın Ağzı
17 Mayıs 2023

Kayseri'nin meşhur yemeği olan fırın ağzı kebabı, pirzola ve sebzelerle birlikte hazırlanır. Malzemeleriniz tamamsa, Kayseri usulü fırın ağzı kebabı nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırın Ağzı için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola
  • 10 adet sivri biber
  • 10 adet domates
  • 2 baş sarımsak
  • 150 g kuyruk yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Fırın Ağzı

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri ve biberleri iri iri doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp ikiye bölün.
  2. Pirzolaları tepsiye alın, üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını döküp karıştırın ve tepsiye dizin. Biber ve sarımsakları tepsiye serpiştirin.
  3. Etlerin üzerini domates dilimleriyle kaplayın. Domateslerin üzerine ince doğranmış kuyruk yağı ve tuz serpiştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Alternatif olarak patlıcan kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo