Renkli Palamut

Renkli Palamut
26 Haziran 2023

Karadeniz ve Akdeniz'de görülen palamut, ılıman denizlerde yaşayan kemikli balık türüdür. İçeriğinde bol miktarda protein barındıran bu besin, Omega 3 ve omega 6 bakımından da zengindir. Palamut tüketimi genellikle Ekim ayında başlar ve kış sonuna kadar devam eder. Genellikle kızartma ve ızgara olarak pişirilir. Malzemeleriniz hazırsa, yumuşacık eti ile her zevke hitap eden renkli palamut tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Renkli Palamut Kaç Kaloridir?

  • Renkli palamutun bir porsiyonu 215, orta boyutlarda bir adedi ise yaklaşık 500 kaloridir. Dilerseniz, ızgara da pişirilen soslu palamut tarifini de deneyebilirsiniz.
Tadına doyamayacağınız lezzetli ve pratik balık yemeklerine buradan göz atabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Renkli Palamut için

Malzemeler

  • 500 g palamut (takoz halinde)
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 dal taze biberiye 
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 

Püre için

  • 2 dilim balkabağı 
  • 4 adet orta boy patates 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2-3 yemek kaşığı süt 
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 
  • Tuz, karabiber

Lezzet tamamlayıcısı

  • 2 adet orta boy pembe turp (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz 
Renkli Palamut

Nasıl Yapılır

  1. Palamutu geniş bir kaba alın ve üzerine tuz, karabiber, pul biber, tahin, kıyılmış biberiye, sarımsak ile zeytinyağı ekleyerek soslandırın. 
  2. Püre için tencereye küp doğranmış bal kabağı ile patatesleri aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve yumuşayana kadar sebzeleri haşlayın.
  3. Haşlanan sebzeleri ezerek püre haline getirin. 1 yemek kaşığı tereyağı, süt, hardal, rendelenmiş muskat ile bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. 
  4. Balığı pişireceğiniz tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın. Tava ısınınca 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte balıkları kızartın. 
  5. Püreyi servis tabağına yerleştirin, üzerine kızarttığınız palamutları aktarın. 
  6. Lezzet tamamlayıcısı için rendelenmiş pembe turba limon suyu, sirke ve tuz ekleyerek tatlandırın. Balıkla birlikte bekletmeden servis yapın.
  7. Renkli palamutu, ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce palamutları dilimleyin ve suda durulayın.
  • Palamutları sosladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Sos kullanmayacaksanız, palamutları pişirmeden önce mısır ununa bulayın.
  • Pişirdiğiniz balıkları kağıt havluya koyun ve yağının süzülmesini bekleyin.
  • Servis edeceğiniz zaman nane yaprağı ve limon dilimi ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo