Kremalı Levrek Buğulama

Kremalı Levrek Buğulama
11 Ekim 2022

Türkiye'de sık sık tüketilen levrek, Ekim ayında avlanmaya başlanır. Kış sonuna kadar devam eden bu besin, özellikle Akdeniz ve Marmara kıyılarında görülür. Genellikle buğulama ve ızgara olarak pişirilir. İçeriğinde bol miktarda B vitamini, protein ve omega 3 barındırır. Zihinsel gelişimin en önemli destekçileri arasında yer alır. Levreğin faydalarından bahsettiğimize göre, nefis kremalı levrek buğulama nasıl yapılır birlikte görelim.

Akşam yemeklerini güzelleştirecek kolay balık yemekleri mi arıyorsunuz? Tadına doyamayacağınız nefis kalamar tarifine göz atın. Yemeklerinize tat vermek için nefis balık soslarından yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kremalı Levrek Buğulama için

Malzemeler

  • 1.5 kg levrek fileto
  • 2 domates
  • 3 sivri biber
  • 1 limon
  • 10 mantar 
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 su bardağı su
  • 200 ml süt kreması
  • Tuz, karabiber
Kremalı Levrek Buğulama

Nasıl Yapılır

  1. Mantarları temizleyip dilimleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. 
  2. Tereyağını tencerede eritip mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
  3. Biberlerin rengi değişmeye başladığında domates püresi ve 1 bardak suyu ekleyin.
  4. Orta ısılı ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Kremayı ekleyip 1 dakika daha pişirin. 
  5. Levrek filetoları fırın tepsisine dizin. Mantarlı harcı üzerine  yayın. Limon dilimlerini ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  7. Kremalı levrek buğulamayı, börülce salatası ve havuç mezesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Levrek Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız levreğin taze olmasına özen gösterin. Ve alırken temizletin.
  2. Levreği pişirmeden önce fırını ısıtın. Bu sayede eşit derecede pişecek ve dağılmayacaktır.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ya da tereyağı sürün. Aksi takdirde balığın alt kısmı tepsiye yapışacaktır.
  4. Dilerseniz, levreği tencerede de pişirebilirsiniz. Ancak balıkların dağılmaması için fırın daha iyi sonuç verecektir.

1 Porsiyon Kremalı Levrek Buğulama Kaç Kalori?

  1. Kremalı levrek buğulamanın bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. Fırında pişirildiği için, yağ değeri oldukça düşüktür. Dilerseniz, tencerede hazırlanan pratik levrek buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar
avatar
sametsabuncu YORUM 27 Ağustos 2022, 17:59
bir tane limon herhalde yanında yapılacak salata için kullanılacak?!!
avatar
basakongel YORUM 30 Eylül 2022, 14:50
Limon dilimlenerek pişim esnasında eklenir. Tarifimizde güncelleme sağlıyoruz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo