KARİDES SALATASI

2 Kişilik
Karides salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr karides (orta boy)
  • 30 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 demet roka
  • 1 yemek kaşığı mısır
  • 4~5 kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı közlenmiş biber
  • 1 yemek kaşığı taze soğan
  • 6 yeşil zeytin
  • 1 yemek kaşığı
  • kabak çekirdeği
  • 1 dilim kızartılmış ekmek
  • 30 ml portakallı ve nar ekşili sos

Portakallı ve nar ekşili sos için

  • 2 portakal
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Karides salatası hazırlanışı

Karidesleri yıkayıp ayıklayın. Tereyağını bir tavada eritip karidesleri ilave ederek soteleyin. İnce kıyılmış sarımsak ve kırmızı pulbiberi ilave edin.

Rokayı bol suyla yıkayıp doğrayın. Servis tabağına alın. Diğer bütün malzemeyi doğrayarak rokaya ilave edin.

Bir dilim ekmeği küçük parçalar halinde kesip, tavada hafifçe kızartın. Salataya ekleyin. Üzerine karidesleri ilave edip, sos ile tatlandırarak servis yapın.

Portakallı ve nar ekşili sosu hazırlamak için
Portakalların suyunu sıkın. Tüm malzemeyi ilave edip mutfak robotu yardımıyla ezerek sos haline getirin.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:39:41

harika elerinize saglik

guvenli12.10.2016 16:51:38

Şu özelliğinizi çok seviyorum. Aşırı ağır yemek türleriniz pek fazla yok. Bu çok hoşumuza gidiyor. Teşekkürler paylaşım için.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!