HAMSİ SALAMURA

4 Kişilik
Hamsi salamura tarifi için malzemeler
  • 500 gr hamsi
  • 125 gr kaya tuzu
  • 1.5 limon
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek demet maydanoz
Hamsi salamura hazırlanışı

Hamsileri temizleyip yıkayın. Kılçıklarını çıkarıp süzgece alarak sularının süzülmesi için yarım saat bekletin.

Geniş bir kaba bir sıra hamsi, üzerine bir sıra kaya tuzu şeklinde dizin. Üzerine limon suyu ilave edip kapağını kapatın ve 1 gece bekletin.

Hamsileri zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanoza bulayıp kızarmış ekmek üzerine alın ve servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!