Deniz Fasulyesi Yatağında Çıtır Balık

Deniz Fasulyesi Yatağında Çıtır Balık
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Deniz Fasulyesi Yatağında Çıtır Balık için

Malzemeler

  • 4 adet balık fileto (Mercan, levrek vb.)
  • Deniz fasulyesi (Haşlanmış)
  • Yeteri kadar tarhana ve ekmek kırıntısı karışımı
  • 2 yumurta
  • Yeteri kadar un
  • Tuz ve karabiber

Beşamel için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 120 g tereyağı
  • 1/2 lt süt
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı kadar parmesan peyniri (Rende)
  • Tuz ve karabiber
Deniz Fasulyesi Yatağında Çıtır Balık

Nasıl Yapılır

Deniz fasulyesi yatağında çıtır balık tarifi için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.

  1. Tereyağını eritin, yanmamasına dikkat edin. Unu ekleyip ısıyı düşürerek biraz kavurun. İçine yavaşça yarım su bardağı sıcak su koyun. Hızla çırpıcı ile karıştırın, sütü eklemeye başlayın. Süt tamamen eklenip krema kıvamına gelince, tuz ve karabiber atın, parmesanı ekleyip ocaktan alın.
  2. Beşameli fırın kabına taban yapın, üzerine deniz fasulyesi serpiştirin.
  3. Balıkları önce una iki taraflı bulayın, fazla ununu silkeleyin. Derisiz tarafını yumurtaya bulayın ve tarhanalı ekmek kırıntısı ile kaplayın. Az zeytinyağında yanmaz tabanlı bir tavada, alt-üst 3’er dakika yüksek ateşte yüzeyini kızartın. İçi pişmemeli! 
  4. Beşamelin üzerine dizin. Servis zamanı 180 derecede ısınmış fırına verin, yaklaşık 10 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.

Beşamel sosun ununu ne kadar iyi kavurursanız sosun lezzeti o kadar güzel olur.

Pancarlı garnitür ve balık köftesi tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo