Biberiyeli Ve Sarımsaklı Tavuk Rosto

Biberiyeli Ve Sarımsaklı Tavuk Rosto
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberiyeli Ve Sarımsaklı Tavuk Rosto için

Malzemeler

  • 1.5 kg bütün tavuk
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • Yarım çay kaşığı tuz

Tavuğun içine sürmek için

  • 1 dal taze biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber

Tavuğun dışına sürmek için

  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam taze biberiye
  • Karabiber
  • Toz kırmızıbiber
Biberiyeli Ve Sarımsaklı Tavuk Rosto

Nasıl Yapılır


Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.

Tavuğu bol suyla yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Sarımsakları ezin. Biberiye ve karabiberle karıştırıp tavuğun içine yayın. Dış malzemesini de karıştırarak tavuğun derisine iyice yedirin.
 
Tavuğu içine alacak büyüklükteki bir derin tavada zeytinyağını ısıtın. Tavuğu içine yerleştirin. Tavuğun dışına sürdüğünüz malzemenin yanmaması için ocağı kısın. Ters yüz ederek pembeleşinceye kadar 10-12 dakika sote edin. Sirkeyi ekleyin. Çok ağır ateşte ara sıra çevirerek tavuğu demlendirin. Kapağının tam olarak kapalı olmasına dikkat edin. Tavuk kurursa biraz daha su ilave edin. 

Tavuğu ocaktan alıp üzerine tuz serpin. Tavada ağzı kapalı olarak 10 dakika daha demlendirin. Dilimleyerek suyuyla birlikte sıcak servis yapın.

Klasik tavuk rosto tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo