Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13408 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1172 Tarif
Diyet
4364 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2142 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4624 Tarif
Salata ve Meze
1159 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8207 Tarif
Yöresel
1937 Tarif
Popüler Tarifler
Sütlaç
Hamsi Kızartma
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Kabak Graten
Tavuk Etli Kabak Graten
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Airfry’da Makarna Cipsi
Ekşili ıspanak başı
Geleli Kebabı
Sıkma
Krem karamel
Kaşık Tatlısı
Pratik Sahur Tarifleri: Tok Tutan 50 Kolay Tarif
Mart Ayı Sebze ve Meyveleri
Güllaç Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Pratik İftar Yemekleri: 30 Dakika Altında Hazırlanabilecek 30 Nefis Tarif
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 55 Nefis Tarif
İstanbul İftar Mekanları: 20 Farklı Mekan Önerisi
Tavuk Etli Kabak Graten için
Malzemeler
4 kabak
500 gr tavuk eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
1 dolmalık sarı biber
2 domates
30 gr tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı sıcak süt
100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 tutam kekik
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Kabak Graten
Nasıl Yapılır
Kabakların kabuğunu temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kabakları tuzlu kaynar suda hafifçe diri kalacak şekilde haşlayın.
Kabakların uç kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Fırın tepsisine dizin. Soğanın kabuklarını soyup kıyın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ekleyip kavurmaya devam edin.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde doğrayıp biberle birlikte tavaya ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Tereyağı ve unu tencereye alıp un pembeleşene kadar kavurun.
Sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaşar peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip tencereyi ocaktan alın.
Sosun yarısını tavuk etli harcı ekleyip karıştırın. Kabakların içine hazırladığınız tavuk etli harçla doldurun. Üzerine birer kaşık sostan gezdirip kaşar peyniri serpin.
Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip kabakların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Sebze Tarifleri
Fırın Yemekleri
Kabaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
25 Dakika
Air Fryer'da Tavuk Baget
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Huraideu Chicken
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Kırmızı Elmalı Köri
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Tajine Zitoune
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Hatay Chicken Burrito
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Marry Me Chicken
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.