Tavuk Etli Enginar

Tavuk Etli Enginar
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli Enginar için

Malzemeler

  • 4 enginar
  • Yarım limonun suyu
  • 2 tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 500 gr ıspanak
  • 2 havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)

Beşamel sos için

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için

  • Kıvırcık maydanoz
Tavuk Etli Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları limonlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ekleyin.
  3. Domatesin kabuğunu soyup doğrayın ve tencereye aktarın. Biberi doğrayıp tavuklarla birlikte ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve enginarları dizin. Tavuk etlerini enginarların üzerine paylaştırın.
  5. Ispanakları haşlayıp zeytinyağında soteleyin. Havucun kabuğunu soyduktan sonra sebze soyucu ile boydan boya ince doğrayın ve zeytinyağında 5 dakika soteleyin.
  6. Tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Bir yandan karıştırarak sütü azar azar ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.
  7. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekledikten sonra bekletmeden kaşıkla tavukların üzerine dökün.
  8. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Servis tabağına önce havuçlardan yerleştirin. Üzerine ıspanak ve enginarı yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo