Ispanaklı Tavuk But Sarma

Ispanaklı Tavuk But Sarma
19 Nisan 2024

Dilerseniz, düşük kalorisi ve yoğun lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan klasik tavuk but sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Tavuk But Sarma için

Malzemeler

  • 4 tavuk but (kemiksiz)
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Fırın ipi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Ispanaklı Tavuk But Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağını tavada ısıtın. Dolmalık fıstık, yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  2. Yıkayıp iri doğradığınız ıspanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Ispanaklar biraz yumuşadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  3. Tavuk butlarını tezgaha alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız ıspanak harcını butların üzerine paylaştırın.
  4. Rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peynirini ilave edip butları sarın. Fırın ipiyle bağlayın.
  5. Hazırladığınız butları una bulayıp ısıttığınız yağda her iki taraflarını da 2-3 dakika kızartın.
  6. Fırın kabına yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirip, sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo