Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti

Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 2 tavuk kalça eti
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 kırmızıbiber
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 200 ml krema
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 4 milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Etleri elinizle didikleyin. Tavaya tereyağını ekleyip ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yemeklik doğradığınız biberleri ve havucu ekleyip sotelemeye devam edin. Sebzeler yumuşayınca üzerine tavuk etlerini ve bezelyeyi ekleyin. 2-3 dakika sonra kremayı, tavuk suyunu, tuzu ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. 4 milföy hamurunu geniş bir kare olacak şekilde birbirine yapıştırın. Üzerine un serperek merdane yardımıyla açın. Fırın kabına hazırladığınız tavuk yemeğini aktarın. Üzerini milföy hamuru ile kapatın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan kremalı tavuk eti tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo