Kaju Fıstıklı Kuşbaşı Tavuk Eti

Kaju Fıstıklı Kuşbaşı Tavuk Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaju Fıstıklı Kuşbaşı Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 400 g kuşbaşı doğranmış tavuk eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kırmızı dolmalık biber
  • 2 sivri biber
  • 100 g brokoli
  • 3 dal taze soğan
  • 3/4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı kaju fıstığı

Patates püresi için

  • 2 haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş dil peyniri
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Beyaz biber
Kaju Fıstıklı Kuşbaşı Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

Kuşbaşı tavuk etlerini zeytinyağında mühürleyin. Küp doğradığınız biberler, küçük parçalara böldüğünüz brokoli ve iri doğradığınız soğanları ilave edip 4-5 dakika soteleyin. Tavuk suyu, soya sosu, mısır nişastası, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırıp sotelediğiniz kuşbaşı tavuk etleri ve sebzelerin üzerine ilave edin. Sebzeler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Kaju fıstıklarını ekleyip 4-5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Patates püresi için haşlanmış patateslerin kabuklarını sıcakken soyup geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağı ve kremayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Rendelenmiş dil peyniri, tuz ve beyaz biberi ilave edip peynir tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Kaju fıstıklı kuşbaşı tavuk etlerini yanında patates püresi ile sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo