Fırında Tatlı Ve Ekşi Soslu Tavuk Baget

Fırında Tatlı Ve Ekşi Soslu Tavuk Baget
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Tatlı Ve Ekşi Soslu Tavuk Baget için

Malzemeler

  • 8 tavuk baget
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 10 ml elma sirkesi
  • 20 g bal
  • 20 g hardal
  • 50 ml soya sos
  • 6~7 dal taze kişniş
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Fırında Tatlı Ve Ekşi Soslu Tavuk Baget

Nasıl Yapılır

Tavuk bagetleri limon kabuğu, limon suyu, ince kıyılmış sarımsak, elma sirkesi, bal, hardal, soya sos ve zeytinyağı ile karıştırıp marine edin. Ardından marine ettiğiniz bagetleri tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Dinlendirdiğiniz tavukları fırın tepsisine yerleştirin ve ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Bagetleri taze kişniş yaprakları ile servis edin.

Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan yoğurt sos marineli tavuk baget tarifine göz atarak sevdikleriniz için muhteşem bir sofra hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo