Fırında Balkabaklı Tavuk Eti

Fırında Balkabaklı Tavuk Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Balkabaklı Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 8 tavuk but
  • 300 gr balkabağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 8 yaprak adaçayı
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı su
Fırında Balkabaklı Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağının kabuklarını soyup ince doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp balkabaklarını 3-4 dakika soteleyin.
  2. Tavuk butlarını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin. Tavuk butlarla balkabaklarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine cevizleri serpiştirin.
  3. Kalan zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin. Suyu ilave edin. Adaçayı yapraklarını üzerlerine yerleştirip 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo