Aromalı Piliç Izgara

Aromalı Piliç Izgara
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Aromalı Piliç Izgara için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs etiYarım çorba kaşığı biberiye2-3 yaprak adaçayı1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiberYarım çorba kaşığı kekik1 çay kaşığı toz zencefil1 çay bardağı zeytinyağı1 küçük kutu sebze garnitür
Aromalı Piliç Izgara

Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etlerini yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın ve ikiye kesin. Derin bir kapta biberiye, kekik, adaçayı, zencefil, kırmızı tozbiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın.

Tavuk etlerini hazırladığınız marinata bulayıp bir kaba üst üste dizin. Kalan marinatı üzerine döküp yarım saat bekletin.

Fırını ızgara konumuna getirip ısıtın. Izgara telini yağlayıp marinattan çıkardığınız tavuk etlerini önlü arkalı kızartın. 

Tavuk etlerini servis tabaklarına paylaştırıp sebze garnitür eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo