Baharatlı Bisküviler

Baharatlı Bisküviler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharatlı Bisküviler için

Malzemeler

30 bisküvi için

  • 425 gr un
  • 150 gr margarin
  • 2 buçuk çorba kaşığı bal
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • Yarım çay kaşığı karanfil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı tuz
Baharatlı Bisküviler

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Oda ısısında yumuşatılmış margarini ve şekeri çırpın. Balı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.

Hamur yoğurma kabında un, tuz, tarçın, zencefil, muskat ve karanfili harmanlayın. Ballı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru alüminyum folyoye sarıp 2-3 saat dinlendirin.

Hamuru un serpilmiş bir zeminde 1.5 mm kalınlığında açın ve şekilli bisküvi kalıplarıyla kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bisküvileri aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin. Bisküviler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikotaya batırıp çeşitli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.  
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo