Palamut Köftesi

Palamut Köftesi
02 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Palamut Köftesi için

Malzemeler

  • 1 büyük boy palamut
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı galeta unu

Kızartmak için

  • 1 su bardağı zeytinyağı
Palamut Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Palamutu temizleyip bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kılçıkları kolayca ayrılacak kadar haşlayıp ocaktan alın.
  2. Suyunu süzüp siyah etini, derisini ve kılçıklarını temizleyin. Kalan eti bir kaba alın. Ekmek içini hafifçe ıslatıp balık etine ekleyin.
  3. Soğanı rendeleyip fazla suyunu süzün ve ilave edin. Hafifçe yumurtayı ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
  4. Çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın.
  5. Galeta ununa bulayıp zeytinyağında her iki tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.

Ana yemeklerde sunabileceğiniz palamut buğulama veya soslu palamut tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo