İhbeyşi

İhbeyşi
18 Eylül 2020

Bulgur, kıyma ve baharatlarla hazırlanan ihbeyşi, Adana yöresine ait bir yemektir. Hazırsanız, Adana usulü ihbeyşi nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İhbeyşi için

Malzemeler

  • 250 gr kuzu kıyma
  • 7 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 30 gr tereyağı
  • 5 arpacık soğanı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 diş kıyılmış sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
İhbeyşi

Nasıl Yapılır

  1. Kıyma, köftelik bulgur, kırmızı toz biber ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
  2. Tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanları ekleyip kavurun. Salça ve 1 bardak su ekleyerek köfteleri ilave edin. 15 dakika kadar pişirin.
  3. Ocaktan almadan önce limon suyu ve kıyılmış sarımsağı ilave edin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

İhbeyşiyi, örgülü pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo