Bakla Köftesi

Bakla Köftesi
21 Ekim 2022

Kalp dostu olan bakla, diyet listelerinde sık sık yer verilen bir sebzedir. İçeriğinde potasyum ve magnezyum barındıran bu besin, yüksek kan basıncının düşmesini sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, diyet listelerinde yer verebileceğiniz nefis bakla köftesi nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bakla Köftesi için

Malzemeler

  • 400 gr taze bakla
  • 6 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet kişniş
  • 3 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Bakla Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Baklaları temizleyip kıyın. Taze soğan, maydanoz ve kişnişi temizleyip kıyın. Sarımsakların kabuğunu soyup biraz tuz ilavesiyle havanda ezin.
  2. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Baklayı geniş bir kaba alıp susam hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyip harmanlayın.
  3. Karışımı blender’le ezerek bir kaba alın ve iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Karışımdan iki yemek kaşığı dolusu alıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
  4. Köfteleri susama bulayıp yağlı kağıt üzerine dizin ve oda ısısında 20 dakika bekletin. Ayçiçek yağını tavaya alıp kızdırın.
  5. Köfteleri ekleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, düşük kalorili kabak köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo