Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13472 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4665 Tarif
Salata ve Meze
1165 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8257 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Peynirli Poğaça
Edirne Usulü Badem Ezmesi
Anasayfa
Tarifler
Çorba Tarifleri
Analı Kızlı
Analı Kızlı
15 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi :
50 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Yaz Helvası
Cevizli Tarçınlı Kek
Elmas Kurabiye
Beşamel Soslu Patates
Yumurtasız kurabiye
Haşhaşlı Poğaça
Ankara Piknik Alanları: Ankara'nın En İyi 12 Piknik Yeri
Sağlıklı, Doyurucu ve Düşük Kalorili 20 Yulaflı Tarif
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Ankara Kahvaltı Mekanları: Ankara'nın En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
Mandalina Hangi Mevsimde Yetişir?
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Analı Kızlı için
Malzemeler
1.5 su bardağı nohut
2 su bardağı ince bulgur
500 gr çiğ köftelik kıyma
250 gr az yağlı kıyma
200 gr kuzu eti
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı domates salçası
3 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 limon
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Analı Kızlı
Nasıl Yapılır
Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir çorba. Nohutu bir gün önceden suda bekletin.
Et, domates salçası ve küp doğranmış 1 soğanı nohutla birlikte tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip tuz ile tatlandırarak pişirin.
Diğer bir kapta kıymayı kavurun. Küp doğradığınız iki soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi de ekleyip soğumaya bırakın.
Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle yoğurup yarısından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Diğer yarısından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içlerini oyarak cevizli harçtan ilave edip kapatın. Köfteleri süzgece alın.
İçinde kaynar su bulunan tencereye süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra daha önceden hazırladığınız salçalı et suyuna ilave edin.
İki limonun suyunu ekleyip bir taşım daha pişirin. Tereyağını eritip naneyi ekleyip iki dakika pişirin. Üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Çorba Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Köfte Tarifleri
Yöresel Tarifler
Etli Çorba Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Çorba Tarifleri
80 Dakika
Köfteli Tuzlu Yoğurt Çorbası
Çorba Tarifleri
50 Dakika
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Çorba Tarifleri
55 Dakika
Sıkıcık Çorbası
Çorba Tarifleri
50 Dakika
Bergensk Fıskesuppe
Çorba Tarifleri
50 Dakika
Limonlu Ve Sarımsaklı Mercimek Çorbası
Çorba Tarifleri
50 Dakika
Sütlü Havuç Çorbası
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.