Mantar Soslu Krepte Köfte

Mantar Soslu Krepte Köfte
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantar Soslu Krepte Köfte için

Malzemeler

  • 750 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yumurta
  • 1'er çay kaşığı kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım bayat ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Krep için:

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 50 gr margarin
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantar sos için:

  • 200 gr kültür mantarı
  • 2 soğan
  • 2 sarımsak
  • 25 gr margarin
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • Tuz
  • Pul biber

Süsleme için:

  • 12 taze soğanın yeşil sapları
Mantar Soslu Krepte Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı rendeleyin. Ekmeği ıslatıp ufalayın. Kıymaya soğan, ekmek içi, tuz, yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun. Eşit büyüklükte 12 köfte hazırlayın. 
  2. Krep malzemelerini blenderle çırpın. Orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık kadar margarinle yağlayın.
  3. Krep hamurundan, ince bir kat oluşacak kadar tavaya döküp iki taraflı pişirin. Bu şekilde 12 krep hazırlayın.
  4. Köfteleri sıvıyağda kızartın. Kreplerin ortasına birer köfte yerleştirip bohça şeklinde katlayın.
  5. Soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 200 derecede 5 dakika fırınlayın.
  6. Soğan ve sarımsakları kıyıp yağda pembeleştirin. Mantarları dilimleyin, tavaya ekleyip soteleyin.
  7. Tuz, pul biber ve kremayı ilave edin. 5-6 dakika kadar pişirin. Krep bohçalarını mantar sos eşliğinde servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo