Yufkada Rosto Sarması

Yufkada Rosto Sarması
24 Mayıs 2022
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yufkada Rosto Sarması için

Malzemeler

  • 1 kg rostoluk et
  • 2 hazır yufka
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı acı sos
  • 1 çorba kaşığı susam
Yufkada Rosto Sarması

Nasıl Yapılır


Rostonun her tarafına fırçayla acı sos sürün. Büyük bir tavaya alıp 4-5 dakika çevirerek kızartın. Rostoyu düdüklü tencereye alıp pişirin ve suyunu süzün.

Yumurtanın sarısını akından Ayrı kaplara ayırıp çırpın. Yumurta akını sıvıyağla çırpın. Yufkalardan birini düz bin zemine serin. Üzerine sıvıyağ ile çırpılmış yumurta akınının yarısını sürün. ‹kinci yufkayı üzerine serip kalan yumurta akını sürün. Rostoyu yufkaya sarıp artan yufkaları kesin. Kat yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo