Sülbiye (Akşehir Yemeği)

Sülbiye (Akşehir Yemeği)
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sülbiye (Akşehir Yemeği) için

Malzemeler

  • 350 gr parça dana eti
  • 350 gr arpacık soğanı
  • 8~10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su
Sülbiye (Akşehir Yemeği)

Nasıl Yapılır

Tereyağını tencerede eritin. Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanları ve sarımsakları bütün olarak ekleyip soğanlar şeffaflaşana kadar arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Tuz, baharat ve haşlanmış nohutları ekleyin. Etlerin ve diğer malzemelerin üstünü hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin. Tenceredeki tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo