Sebzeli Kuzu Güveç

Sebzeli Kuzu Güveç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Kuzu Güveç için

Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz kuzu kol
  • Yarım kg taze fasulye
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 patates3 domates
  • 2 dolmalık biber
  • Kırmızı dolmalık biber
  • 15 arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Sebzeli Kuzu Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakları temizleyin. Güvecin içini 1 diş sarımsakla ovup 1-2 kaşık sıvıyağla yağlayın. Sebzeleri temizleyip yıkayın.
  2. Fasulyeleri ikiye kesin. Patates, domates ve biberleri doğrayın. Soğanları temizleyin. 
  3. Eti kekikle harmanlayıp güvece alın. Sırasıyla soğan, fasulye, biber, patates ve domatesleri ekleyin.
  4. Tuz, karabiber, su ve kalan yağı ilave edip güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik kuzu güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo